Se alla

Inget maktskifte – Liberalerna kvar i styret

Fredag 28 oktober 2022

Inför gårdagens kommunfullmäktige såg det ut som att Tyresö skulle få ett nytt konservativt styre, då Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna hade ingått ett valtekniskt samarbete för den kommande mandatperioden.

Under sammanträdet stod det klart att avtalet inte var förankrat inom Centerpartiet och deras majoritet skiftade till en minoritet, då en företrädare valde att rösta mot partilinjen.

I stället omvaldes Anita Mattsson (S) till ordförande i kommunstyrelsen, och Mats Lindblom (L) till vice ordförande. Vilket gör att Liberalerna stannar kvar i styret.

– Jag är väldigt tacksam över möjligheten att få arbeta i styret under ytterligare en mandatperiod. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla Tyresö till en än mer attraktiv kommun att leva och verka i, säger Mats Lindblom, kommunalråd och gruppledare.

Nu påbörjas arbetet med att ta fram en ny budget, och som alltid kommer Liberalerna att vara en pålitlig kraft för Tyresöbornas bästa.

– Vi har under den gångna mandatperioden förbättrat kommunens ekonomi avsevärt och gjort stora överskott. Dessvärre ser de ekonomiska förutsättningarna ut att bli lite kärvare under en tid framöver, med skenande energi- och bränslepriser, räntehöjningar och inflation.

Inom kort kommer vi att presentera budgeten och den nya politiska organisationen som ska styra Tyresö kommun.

– I budgeten kommer Liberalerna att prioritera satsningar på skola och omsorg, precis som vi gjort under de senaste åren.