Se alla
Elias Olsson

Välkommen Elias Olsson – ny politisk sekreterare med ansvar för kommunikation

Fredag 25 mars 2022

Tyresöliberalerna hälsar Elias Olsson varmt välkommen som ny politisk sekreterare med ansvar för framförallt extern kommunikation inför den kommande valrörelsen. Elias startar sitt nya jobb den 1 april och han efterträder Åsa de Mander som slutar den 31 mars.

Elias är 24 år och bor i Täby och nedan svarar han på lite nyfikna frågor.

Berätta, vem är du Elias?

– Jag är uppvuxen i Hudiksvall, men flyttade till Stockholm 2018 för att studera. Just nu läser jag till kommunikatör på Medieinstitutet i Bromma och jag har tidigare jobbat inom musikbranschen och som journalist. På min fritid är jag aktiv politiker i Täby kommun, där jag sitter med som ledamot i styrelsen och som ersättare i ett par nämnder. Utöver politiken så umgås jag med mina vänner, kollar på ishockey eller reser. Jag har ett stort intresse för internationell politik och sitter därför med som ledamot i Liberala ungdomsförbundets internationella utskott.

Vad kände du till om Tyresö innan du tackade ja till jobbet?

– Tyresö är för mig en ny kommun, jag har inga tidigare kopplingar hit. Men jag har hört mycket positivt om kommunen och om Liberalerna där så det kändes som ett väldigt bra ställe att söka sig till.

När kommer Tyresöliberalerna att få träffa dig?

– Jag kommer att presentera mig själv på nästa medlemsmöte den 4 april. Det ska bli riktigt kul att börja jobba hos er, träffa medlemmarna och bli en del av föreningen.

Varför är liberalismen så viktig att kämpa för?

– Jag valde att bli medlem i Liberalerna eftersom att jag såg hur extremistiska ideér växte sig allt starkare, både i Sverige och utomlands. För att kunna tackla stora frågor som klimatet eller kriminalitet så måste vi utveckla våra internationella samarbeten. Vi måste även stå upp, tillsammans, för mänskliga rättigheter. Både för människor som flyr undan krig och terror, men också för människor som inte får älska vem de vill eller uttrycka sig som de vill på grund av sina regeringar. Det är genom samarbeten och gemensamma insatser vi kan hjälpa människor på riktigt. De problem som var aktuella under förra valrörelsen är lika aktuella än i dag och det är genom en friare, mer liberal värld vi kan lösa dem.