Att åka långfärdsskridsko är en mycket populär sysselsättning för både unga och äldre. En av stockholmsområdets mest populära naturisbanor är rundbanan på sjön Drevviken som gränsar mellan totalt fyra kommuner.  

En överenskommelse har slutits mellan kommunerna för att skridskobanan ska kunna fortsätta att användas av långfärdsåkarna. Om förutsättningarna är goda kan isbanan mäta upp till hela två mil och sträcker sig då från Tyresö, Haninge,  Huddinge och Stockholm. 

Thomas Sundblad
Thomas Sundblad (L) är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Tyresö kommun och väldigt glad över den överenskommelse som slutits.

– Vi är glada att vi kommit fram till en lösning och är nöjda med att vi åtminstone i tre år, förhoppningsvis längre, ha säkrat skridskoåkning på Drevviken. Nu ser vi fram emot kalla vintrar så att allmänheten får möjlighet att nyttja den härliga långa isbanan, säger representanter från de berörda kommunerna.  

Samarbetsavtalet sträcker sig över tre år. Isbanan beräknas bli två mil lång under förutsättning att isen är säker. Beroende på säkerhetsbedömningar kan banan bli kortare.

Mitt Tyresö har skrivit om denna fråga tidigare och du kan läsa mer om den här