För sjätte mandatperioden i följd, är Liberalerna i Tyresö med i den styrande koalitionen i kommunen. Våra framgångar i senaste valet har gjort att vi nu kan utöka våra resurser med en politisk sekreterartjänst på 25%. Vi söker därför ytterligare en politisk sekreterare som vill vara med och utveckla det föreningsinterna arbetet tillsammans med vår nuvarande politiska sekreterare, vår föreningsordförande, vårt kommunalråd och våra nämndordföranden.

Dina arbetsuppgifter kommer främst handla om att:

  • Organisera lokalföreningens regelbundna medlemsmöten, såväl  styrelsemöten som årsmöten, nomineringsmöten, workshops och tematräffar, oavsett om de äger rum fysiskt eller digitalt.
  • Driva det lokala kampanjarbetet och utåtriktad verksamhet under mellanvalsperioden och i den kommande valrörelsen.
  • Arbeta med den interna medlemskommunikationen.
  • Sköta medlemsadministrationen samt vara kontaktperson mot regionkansliet.
  • Vara sekreterare på våra styrelsemöten och andra formella interna möten.
  • Arrangera andra typer av medlemsaktiviteter, gärna tillsammans med andra lokalföreningar.

Är du den doer vi söker?
Vi söker dig som är självgående och initiativrik, är administrativt duktig och som gillar att jobba i ett team. Du tar ansvar för att arbetet bli gjort, men tvekar inte att söka stöd när det behövs. Du är kommunikativ, duktig på att sammanfatta och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du gillar att kampanja och att träffa människor, då det förutom det interna föreningsarbetet är en av dina viktigaste arbetsuppgifter. Du är uthållig och ser problem som utmaningar och möjligheter till förbättringar. Du har en stadig liberal kompass och är allmänpolitiskt intresserad. Tidigare erfarenhet från arbete i politiska eller ideella organisationer är meriterande. B-körkort är ett krav.

Arbetstiderna är högst flexibla, och tjänsten kan med fördel kombineras med politiskt arbete i andra kommuner, annan deltidstjänst eller med studier. Däremot ser vi dig helst på plats i det liberala teamrummet i kommunhuset minst en dag i veckan, samt på våra medlemsmöten som regelbundet äger rum på vissa måndagskvällar, liksom de kvällar och helger vi kampanjar. För närvarande är dock samtliga av våra möten digitala, och det mesta av arbetet sker på distans.

Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2020-09-20 men gärna så snart som möjligt då det kan bli aktuellt med löpande intervjuer under rekryteringsperioden. Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Ansökan skickas till mats.lindblom@liberalerna.se

Eventuella frågor besvaras av Mats Lindblom, kommunalråd, mats.lindblom@liberalerna.se, 070 – 488 91 74, eller Åsa de Mander, politisk sekreterare, asa.demander@liberalerna.se,
070 – 565 14 77.

Tyresö kommun styrs sedan förra valet av en minoritetskoalition, Tillsammans för Tyresö, bestående av S, L & MP.  Liberalerna har tack vare det samarbetet stärkt sitt inflytande i lokalpolitiken, och har nu hela tre ordförandeposter och långt över 20 förtroendevalda. Dessutom har lokalföreningen ett stort och stadigt ökande antal aktiva medlemmar, som alla på olika sätt vill engagera sig i det politiska arbetet. Liberalerna har under hela mandatperioden totalt en heltidstjänst för politisk sekreterare. De resterande 75% av tjänsten innehas av Åsa de Mander.